L’Ajuntament d’Òrrius signa un conveni amb la Fundació GUIFI.NET

imatge de Xevi Palacios

Aquest conveni permet el desplegament de la xarxa lliure i neutral al poble, donant solució a un problema de comunicacions endèmic.

 

La Fundació Guifi.net és una ONG estesa pel territori que fomenta la creació de xarxes de telecomunicacions en format obert i neutral, que faciliten l’accés a aquestes infraestructures a ciutadans, entitats, administracions i empreses.

Amb el conveni signat amb l’Ajuntament d’Òrrius, es permet a la Fundació GUIFI.NET i a la seva Secció Local Òrrius SenseFils, l’ús dels edificis municipals per a estendre infraestructures de telecomunicacions al poble.

Òrrius, el poble més petit del Maresme, per la seva ubicació, sempre ha estat objecte de problemes de connectivitat en les comunicacions, ja no tant sols a internet, sinó a telefonia mòbil, televisió, etc... Amb l’estesa de la xarxa SenseFils s’obté solució a gran part d’aquesta problemàtica, permetent als residents obtenir una connexió digne a baix cost.

Guifi.net és de tothom qui hi participa i permet la lliure circulació del tràfic de dades per la seva xarxa neutral. Aquesta neutralitat està fonamentada en els Comuns, que és l’acord d’interconnexió que accepten i promouen els seus participants. Aquest model està creant al voltant de la xarxa un ecosistema d’usuaris, empreses i administracions que ofereixen i reben serveis de connectivitat i d’altres tipus, fomentant la competència, l’igualtat d’oportunitats, la creació d’empreses i fent més assequibles els serveis que s’hi ofereixen per l’usuari final.

Durant el passat dia 24 de Gener, es va fer la presentació de GUIFI.NET a la sala d’actes de l’ajuntament, on es va exposar tot el referent a la Fundació i al funcionament de la xarxa, la qual en poc temps ja disposa d’una trentena d’usuaris.

 

Més informació a:

Fundació Guifi.net http://fundacio.guifi.net

Ajuntament d’Òrrius: http://www.orrius.cat

Els Comuns de la xarxa oberta: http://guifi.net/ComunsXOLN#ComunsXOLN

Òrrius SenseFils: http://orriussensefils.net

File: