Cal fer la notificació a la CMT per poder fer instal.lacions wifi?

imatge de Ramon Roca

D'un mail privat a la fundació ens vé aquesta pregunta:

Nosaltres només fem instalacions d'antenes, xarxes locals y el seu manteniment. Pero la conexió als ADSL, de moment, son els veins que la comparteixen. Nosaltres no la oferim, de moment. Es per aixo, que em pensava que la comunicació a la CMT pel nostre cas no era necessaria. Ho es? Si ho és, que es el que hauriem de comunicar? Teniu algun document tipus que ens pugui servir de punt de partida? 

Que mes endavant es possible que donem serveis de xarxa pero estem en mode, "lo minim per lo que tenim" per poder començar lo mes rápid possible (i encara s'enlenteix).

Answers

Depèn de en quin concepte s'ofereix el servei.

imatge de Ramon Roca

La regulació demana que quan s'ofereixi un "servei" de telecomunicacions, es notifiqui per inscriure's al registre.

La Fundació te notificat pels que ofereixen un servei sense compromís (també anomenat "tal qual", "best effort"...), havent de notificar a banda els que també n'ofereixen amb compromís de servei i fan activitat econòmica, encara que també sigui a través de la xarxa de comuns de guifi.net. Això es fa així ara mateix perquè cadascú pagui els seus impostos, i no se'n paguen de duplicats.

En el cas que expliques doncs, l'important és distingir el concepte de "servei", de si ho feu en concepte de "servei de telecomunicacions", o simplement, serveis professionals de muntatge/reparació d'aparells, antenes...

  1. El servei de telecomunicacions típicament és aquell on el proveïdor ofereix un servei de connectivitat a Internet, encarregant-se, típicament a canvi d'una quota, que funcioni amb el nivell de servei que se'n espera segons estigui contractat (ample de banda, temps de resposta en avaries...).
  2. Els serveis professionals poden ser molts, per exemple muntar una antena, fer una reparació.... Solen ser puntuals, però també es podria fer per quota. Té sentit quan qui dona el servei a Internet ja no és el que fa els muntatges i/o reparacions (en aquest cas, l'operador a qui el que comparteix l'ADSL l'hagi contractat).

Heu de notificar obligatòriament en el 1er cas, en el segon, no, és una activitat professional com qualsevol altre, que en tot cas segons l'activitat, pot tenir altres requisits (o no).
Crec que el que descrius és pot englobar en el 2on. cas, encara que preveieu que en un futur, potser us plantejareu de passar al 1er
En resum, si notifiqueu o no és decisió vostra de en funció de en quin concepte (servei) feu l'activitat. És important que ¡quan connecteu a usuaris, els expliqueu també bé en què consisteix, ja que si dieu que feu el 2on, però els usuaris creuen que esteu fent el 1er, s'està creant un problema greu, incloen una vialociació de Comuns. Per tant, compte amb això.  De tota manera notificar tampoc et pensis que és gran cosa, és enviar uns papers.. ja hi han alguns exemples ja d'això d'altres que ho han fet abans.

Les referències, en la pròpia llei 32/2003, la nostra notificació, el Comuns, ... tot això s'explica ja allà, tot i que potser està una mica enrebassat... però espero que aquesta explicació t'hagi ajudat a entendre-ho-

0 point
amunt
down