Enllaç amb el Polígon Industrial "Parc del Llobregat"

imatge de Ramon - DataLab

Hola!

Una empresa del "Parc del Llobregat" ens ha demanat de inter-connectar les seves seus amb guifi.net per tal de tenir redundància per les precàries connexions que tenen sobre els ADSL...

Sembla, per tant, que estan dispossats, en primer lloc, a apadrinar un enllaç que els permeti arribar a BCN.

Segons hem pogut veure des de el seu terrat tenim visió directe del supernode SFLLCampanar.

Per l'altre cantó també veiem el supernode de Corbera CBLLMestral10 i ja hem iniciat converses per tal de arribar a fer un enllaç.

Com que aquest node de Corbera ja arriba a HW-ErmitaBellvitge, a través del supernode del costat CBLLMestral8, i cap a BCN per el supernode HW-Balague, tindrem que fent aquest dos enllaços, un cap a Corbera i l'altre cap el campanar, Sant Feliuu de LLobregat deixeria d'ésser una illa.

Això és el primer pas, és clar, l'intenció és aprofitar el vostre SFLLCampanar per enllaçar a un altre lloc per tal de que tots plegats, inclouen el padrí, tingueu redundáncia.

Així també l'obtindrien els de Corbera.

Al mateix temps, encara que probablement a un ritme més calmat, estem parlant amb el Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts per tal de desplegar uns quans supernodes. Un d'ells està en un dipósit prou alt per veure el vostre supernode del campanar i també directament a HW-Balague, recomanació d'en Eloi, amb el que ens aniria bé a tots perquè tindriem un bon anell redundant...

M'atreveixo a demanar-vos, dons, quan ens podem veure per concretar-ho.

Moltes gràcies!

SAX!

 

 

Comentaris

Dades del supernode SFLLCampanar

imatge de Ramon - DataLab

Hola!

Revisant les dades veig que no hi ha l'alçada del supernode des de el terra i m'aniria bé saber-la.

També caldria saber si hi podem afegir dues NB M5 de 25dBi (plat de 40cm.) i si cal una RB més.

Moltes gràcies!

 

 

 

com
0

estat de guifi sant feliu

imatge de Bernat Castells

Hola,

Nosaltres estaríem encantats de sortir a la troncal de guifi. Ara bé, et mostro la casuística del que és guifi a Sant Feliu:

 

En primer lloc, va sorgir el projecte a través de l'ajuntament, i els costos d'instal·lació i el material dels 2 supernodes, l'adsl, enllaços i servidors són propietat de l'ajuntament. Ara bé, ells no en fan cap manteniment, i quan fallen coses (han petat diverses targes de xarxa, fonts d'alimentació, alguna radio d'algun enllaç...ho hem anat solucionant com bonament hem pogut amb l'ajuda, sobretot de l'Eloi, i d'altres membres de guifi. 

 

  En segon lloc, el campanar és propietat de l'església (ara catedral) i això també és una altre problema.  A més a més, hi ha un diferencial del campanar que "peta" sovint, i quan peta, el rellotge del campanar (aquest propietat de l'ajuntament) i antenes guifi (estan connectades al mateix PIA) deixen de funcionar.   

 

En tercer lloc, l'enllaç amb l'altre supernode, el de la torre del roser, fa mesos que no funciona perquè l'ADSL que agafàvem de l'arxiu històric (sota biblioteca de la torre del roser) ja no funciona...en fi, l'història és més llarga però no afecta a l'enllaç que voleu crear.   Així, respecte a les preguntes que em fas:   - l'alçada de les antenes: uns 25 metres - posar antenes: s'hauria de demanar permís al bisbat i la darrera vegada ja va costar i en Ramon Roca ens va haver de fer d'intermediari. A més, vam haver de treure una antena plana pq es veia des de la plaça i deien que feia lleig, i substituir-la per una més petita i amagar-la a l'interior de la finestra. A nivell tècnic nosaltres funcionem a 2,4 Ghz, no sé si al posar les vostres de 5 Ghz seria compatible o no...  

 

Doncs res, això a grans trets, si et va bé podem quedar alguna tarda sobre les 18h a Sant Feliu i en parlem tranquil·lament. SAX!
com
0

..mes dades

imatge de eloi rebes

Hola,

  afegiria que el maquinari caldria actualitzar alguns equips, que algun te ethernet cremat, o son de poc cpu.  Es pot afegir una rb + enllaços i unir per cable, aixi es pot mantenir l'actual infraestructura i afegir de nova.

 La proposta de la trobada la crec important : )

SAX!! ; )

com
0

una mica més dificil però...

imatge de Ramon - DataLab

Hola!

Veig que ens resultarà una mica més dificil del que a primer cop d'ull semblava.

Demà uns companys van a explorar possibles ubicacions per els voltants.

Amb el que puguin aportar, amb fotos i proves de visibilitat, juntament amb les dades dels mapes, mirarem de fer una proposta que ens convingui a tots.

Tan aviat com ho tiguem minimament pensat ho posem en comú en una trobada, oi?

Per cert, Eloi, coneixes la gent del supernode HW-Balague?

SAX!

 

 

 

 

 

 

com
0

Primer esbós per la troncal de BCN a SVH i SFLL

imatge de Ramon - DataLab

Hola!

Després de vistar els llocs de Sant Vicenç del Horts (SVH) sembla que des de dalt del dipòsit del carrer Jaume I s'arriba bé a gran part de l'Hospitalet i al Jardí Botanic de Montjuïc a més del supernode de SFLL de El Campanar, que ja ens vareu dir que és quasi impossible possar-hi res, i al supernode de SFLL TorreDelRoser.

Aquest darrer node no ens va bé per arribar al polígon industrial i us demanem quines alternatives creieu que podem aprofitar. Per tal de esbrinar-ho el company Josep Tomàs és podria acostar a fer-hi una ullada i algunes fotografíes...Quan us va bé?

Dir-vos que des de el supernode del Ajuntament sembla que es veu el polígon i el dipòsit de SVH, encara que hi ha que comprovar que cap edifici tapi la vista...

Hi ha algun company que escriu a les llistes de guifi-baixllobregat que ens podria donar un cop de mà. Probablement fora bo tenir una trobada conjunta i sincronitzar accions.

Apa! Anem avançant!

com
0

Contacte amb el Regidor d'Hisenda de SVH

imatge de Ramon - DataLab

Bon dia!

Ahir varem tenir la reunió inicial a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (SVH) amb el Regidor d'Hisenda i amb el Cap de les TIC per presentar que és guifi.net.

Tan la rebuda com el interés van resultar excelents. Tan és així que ens van encarregar d'enllestir quan abans possible el conveni marc de col.laboració i el disseny del desplegament técnic que calgui per veure la possibilitat d'apadrinament per la seva part.

Ho estem preparant i tan aviat com tinguem més detalls us ho farem saber!

SAX!

 

 

com
0