Can Palau

imatge de Ramon - DataLab

Benvinguts a la conversa sobre guifi.net a Can Palau!

Podeu convidar a qui creieu convinent.

Anirem explicant els avanços que anem fent. Ara mateix en Ivan ha creat els nodes d'usuari que li vareu dir ahir dilluns a la trobada de Can Martri i estem buscant les possibilitats de cada indret.

També està preparant el escandall del material dels supernodes per tal de veure el presupost a compartir.

No dubteu en preguntar el que us calgui!

Si hi qualsevol tema més especific podem obrir converses noves.

Ja direu!

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Salutacions, ja soc aqui.

imatge de lluis tripiana

Salutacions, ja soc aqui.
Com es fa per convidar a gent?

com
0

Salut!

imatge de Carles Marco

No tinc ni idea. Jo m'he fet seguidor per rebre missatges però m'ha costat trobar-ho perquè s'ha de fer des de LaVallalta i no pas des de CanPalau. Des de LaVallalta pots compartir per facebook.

com
0

Gracies

imatge de lluis tripiana

M'ho mirare amb calma.

com
0

Gracies

imatge de lluis tripiana

M'ho mirare amb calma.

com
0

Benvinguts Carles i Lluis!

imatge de Ramon - DataLab

Us he afegit al grup de LaVallalta com a membres. En teoria us té que enviar un missatge a l'adreça email que tingueu associada al vostre usuari cada vegada que hi hagi un canvi en el grup si feu clic al butó de "Segueix" del grup LaVallalta o de la conversa "Can Palau" si clickeu el títol de la conversa i feu clic en el seu butó de "Segueix".

Quan esteu seguint-ho el butó diu "Seguint"...

Per convidar no sé si ha un mecanisme especial però el més efectiu és el que heu fet: compartir-ho per el facebook i qui li sembli es registre i quan es presenti el dono d'alta a la llista de membres del grup.

Tampoc en tinc gaire idea de totes les coses que pot fer aquest entorn de social.guifi.net

Repeteixo, benvinguts!

 

 

 

com
0

Ubicacio antena

imatge de Angel luis Lopez

Hola campions he parlat amb el fill del castro, esta esperant la trucada de ramon per explicacions i raonaments, salut.

 

com
0

Ok, moltes gràcies.

imatge de lluis tripiana

Ok, moltes gràcies.

com
0

Ubicacio Antenes (update)

imatge de Ramon - DataLab

Ahir vaig tornar a mirar-me les possibilitats mínimes que podíem tenir per donar "llum" a la banda del carrer Romaní.

Hi veig dues possibilitats que poden ésser complementaries i fer-les en dues fases depenen de la quantitat de interessats.

La primera seria fer un supernode al lloc d'en Lluís, amb un enllaç nou a Collsacreu, i amb un enllaç cap al lloc d'en Oscar, i amb un pal prou alt potser de 5m podem, des de aquest punt, donar llum a la "vall" del carrer Romaní, a on hi han dos o tres usuaris (Josep Ma. i Carles).

La segona seria fer l'enllaç amb Collsacreu a dos llocs: un al lloc d'en Lluís (el mateix que en el primer cas) i el altre a dalt de tot del terreny del lloc d'en Josep Ma. al carrer Romaní). D'aquest dos punts, supernodes, podem donar servei al lloc d'en Oscar i al lloc d'en Carles.

Aquesta segona possibilitat és millor que la primera ja que ens dona redundància fins a Collsacreu i si un del supernodes d'entremig cau hi ha camí alternatiu.

També ens estalviaria una torreta de 5/6m. en el lloc d'en Oscar però ens caldria un supernode més amb trastos de mes llarg abast.

Demà, dijous 24 estaré a casa si voleu ens podem trovar una estona.

A veure si podem avançar mica en mica.
 

com
0

Li he enviat un email amb

imatge de Ramon - DataLab

Li he enviat un email amb copia per a tu Àngel.

Moltes gràcies!

com
0

Estat del desplegament a finals de febrer des de Collsacreu

imatge de Ramon - DataLab

Hola!

Ja fa unes setmanes que el enllaç de Collsacreu a CanPalauBosc4 està actualitzat a la darrera tecnologia amb dos trastos nous que ens podran donar cabdals de uns 200Mbps o millor.

També hem acabat el supernode repetidor de CanPalauBosc4 amb router d'altes prestacions que permet cabdals de 1Gbps i té connexió per Fibra Optica per si de cas. Al mateix temps hi ha una antena sectorial també amb la darrera tecnologia que apunta a lo llarg del carrer del Bosc i que permet afegir-hi veïns que la vegin directament.

Un dels veïns és el supernode repetidor de CanPalauBosc19 que farà possible la cobertura de bona part del carrer Romaní, carrer les vinyes, entre d'altres.

Aquest supernode li manca el muntatge de la torreta de dos trams que en Àngel a cedit tan amablement. Cal fer una sabata de formigó i collar la torreta al menys en dos punts sólidament al costat del dipósit de la par alta de la parcela de CanPalauBosc19.

Per això qualsevol ajuda que podeu oferir a en Oscar anirà molt bé.

Tan aviat com estigui preparada, podem procedir al muntatge del supernode repetidor ja que disposem de tots els materials que calen.

Seguiré informant quan hi hagin més avanços.

 

 

 

 

 

 

com
0

Estat del desplegament dins la quarta setmana de març'16

imatge de Ramon - DataLab

Hola!

El divendres passat varem acabar el supernode de CPalauBosc19 gràcies a la magnífica feina d'en Oscar en el muntatge de la torreta que va cedir en Àngel i, per descomptat, la feina d'en Ivan.

Gràcies això tenim el supernode operatiu per donar senyal a bona part de la vall del carrers Romaní, Vinyes i Collsacreu.

Ja hi han dos usuaris operatius del carrer Romaní i podem anar desplegant la resta tan aviat com us vingui bé i per això només cal que us poseu en contacte amb Ivan.

En aquest moments, amb els trastos que hem desplegat, la "tuberia" guifi.net té un enllaç fins a Collsacreu amb portadores de uns 400Mbps en cada sentit des del supernode de CPalauBosc4 i el enllaç des de aquí fins el supernode CPalauBosc19 suporta cabdals de 330Mbps en cada sentit.

Per tant tenim prou cabdal guifi.net disponible per una bona temporada i per uns 10/12 usuaris sense problemes.

El enllaç entre Collsacreu i Pineda-CanCarreras és més antic i cal actualitzar-ho. En Ivan ja té els trastos adients i mirarem que ens donin  permís per accedir-hi i fer-ho quan abans millor.

Anem avançant.

Anim!

 

 

 

 

com
0

Estat del desplegament a finals de març'16

imatge de Ramon - DataLab

Una imatge amb els tres supernodes operatius i sis usuaris més...

com
0

Estat del desplegament a finals d'abril'16

imatge de Ramon - DataLab

Bon dia!

Durant el mes d'abril hem afegit un usari més al carrer de les Vinyes, en queden dos més per connectar a aquest mateix carrer.

Hem canviat el trasto vell, NanoBridge, del costat de Can Carreres del enllaç amb Collsacreu que estava sord i mut d'un dels "chain" i que ens havia donat bastants maldecaps. Amb aquesta reparació hem aconseguit bastant més estabilitat en el enllaç.

Com ha pas per anar actualitzant aquest enllaç fonamental per els servei cap a Can Palau, en Ivan ha muntat un nou trasto, PowerBeam AC, en el costat de Collsacreu i estem esperant permís per fer el mateix en el costat de Can Carreres.

També ens caldrà actualitzar el enllaç de Can Carreres a Mataró per gaudir de un ampla de banda millor del que hi ha en aquest moments.

Ens queda encara trobar un punt dins de Can Palau que ens permeti connectar les dues troncals, la de Can Tiril i la de Collsacreu, per tenir un mínim de redundància que ens doni més tranquil·litat quan hi han temporals que ens interrompent el subministrament elèctric a un dels supernodes.

Recordeu que els supernodes actuals tenen més capacitat de la que estem usant en aquest moments i, per tant, animo a explicar-ho als veïns a veure si s'hi afegeixen. En els carrers Romaní, Collsacreu, Vinyes i Bosc crec que hi ha bona senyal. També en els voltants del supernode del carrer Salt del Sallent.

Seguim creixent!

SAX!

 

 

com
0